Vores islandske heste

De islandske heste som Stald Saga bruger til turridning kan alle tølte. Tølt er en 4-taktet gangart, hvor hesten skiftevis har et og to ben til jorden. Resultatet er en meget jævn og behagelig gangart for rytteren. Derudover er vores heste meget forskellige både farvemæssigt, men også af sind eller vilje. De fleste af vores heste har vilje over middel, som betyder at de er aktive og fremadgående.

 

Stald Saga´s heste

Hos Stald Saga har vi vores islandske heste opstaldet i bokse i vinterhalvåret. De kommer på fold det meste af dagen og ind om aftenen, selvom islænderne sagtens kan gå ude hele året rundt. Hen på foråret kommer hestene på døgnfolde.

Vi er meget passioneret og fascineret af de islandske heste, både på grund af deres utrolig dejlige sind, men også for deres usædvanlige robusthed, udholdenhed og hårdførhed. De er meget alsidige og har en interessant og yderst individuel personlighed. De islandske heste er absolut bedste familiehest, som egner sig til alle aldersgrupper. De er trods deres stærke individualitet et meget socialt væsen og derfor meget populære. 

 

Turridning på islændere, Stald Saga, ridetur på islænder, islændere, lej en hest i Herning, turridning i midtjylland

Saga

Saga, dejlig skimmel hoppe på 9 år. Saga mestrer alle 5 gangarter; skridt, trav, tølt, galop og pas. Hun er sød og nem i al omgang. Hun har vilje lidt over middel, dvs. at hun skal rides af en øvet til rutineret rytter. Saga har et stangmål på 140 cm og kraftig bygget, så hun kan rides af personer op til 90 kg.

Turridning på islændere, rideture på islændere, islændere, Stald Saga, lej en hest i Herning, udlejning af hest i midtjylland

Baldur

Baldur, skøn palomino broget vallak med masser af hår. Baldur er 12 år. Han elsker og komme på skovtur og er en rigtig "sofatølter". Baldur er nem i al omgang og har middel vilje, han kan rides af alle. Han er 145+ i stang og sporty bygget, Baldur kan rides af personer op til 90-95 kg.

Turridning på islændere, Stald Saga, rideture på islændere, islændere, ridning, lej en hest i Herning, udlejning af hest i midtjylland

Vorsæll

Vorsæll er en smuk skimmel vallak på 5 år og først lige tilredet. Han er utrolig lærenem og samarbejdsvillig. Han har vilje lidt under middel og kan rides af alle. Vorsæll er 138 i stang og sporty bygget, så han kan rides af personer op til 85 kg. 

Turridning på islændere, Stald Saga, rideture på islændere, lej en hest, udlejning af heste i Herning, turridning i midtjylland

Abba

Abba er en brun hoppe på 10 år. Abba har vilje lidt over middel, hun kan rides af alle. Abba har et stangmål på 138 cm. og er alm. bygget, hun kan rides af personer op til 90.

Turridning på islændere, rideture på islændere, ridning, islændere, lej en hest, udlejning af hest, ridetur i Herning

Mjølnir

Mjølnir er en 8 årig smuk, gråskimmel vallak med masser af hår. Hans kælenavn er "Mølle". Han er den største kælepot og elsker godbidder. "Mølle" er 139 cm. i stang, han er kraftig af bygning. Hans vilje er over middel, han bør rides af den mere rutinerede rytter. 

Turridning på islændere, rideture på islændere, ridning, lej en hest, hesteudlejning i Herning, turridning i midtjylland

Hrefna

Hrefna er en musegrå hoppe på snart 9 år. Hun er en glad hoppe, der elsker at komme på tur. Hrefna har middel vilje og kan rides af alle. Hun måler 140+ cm. i stang og er alm. af bygning, hun kan rides af personer op til 95 kg.

Turridning på islændere, rideture på islændere, ridning, islændere, turridning midtjylland, lej en hest i Herning

Viktoria

Viktoria er en smuk vindott hoppe på snart 7 år. Hun elsker at blive nusset om og er altid klar på en godbid. Viktoria har vilje lidt over middel, så hun bør rides af en øvet rytter. Hun måler 140+ cm. i stang og er alm. bygget, hun kan rides af personer op til 95 kg.

Turridning på islændere, rideture på islændere, ridning, islændere, lej en hest i herning, turridning i midtjylland

Bastìan

Bastìan er Stald Sagas "maskot". Hans mor er Viktoria. Bastìan er jarpvindott og en stor dreng på 128+ cm. i stangmål og lige blevet 1 år. Bastìan vil komme med på skovture enten som håndhest eller på en god gåtur sammen med vores hund, Mario.